Trenutno gledate Enchiladas s piščancem v enem loncu

Enchiladas s piščancem v enem loncu

  • Kategorija objave:Vsi
  • Objavi komentarje:0 komentarjev

 S temi mehiškimi enchiladami pride celotna jed že pripravljena iz ponve. Tortiljine zavitke napolnite s hrustljavo zelenjavo in mehkimi fileji piščančjih prsi – preprosto okusno! In to je tako enostavno!!

Čas priprave

15 minut

Čas kuhanja / pečenja

30 minut

Trajanje skupaj

45 minut

Težavnostna stopnja

za poznavalce

Priprava enchilad:

  1. File piščančjih prsi oplaknite in osušite, nato pa s kuharskim nožem narežite na rezine.
  2. V manjši skledici vse skupaj premešamo in na kratko odstavimo.
  3. Vmes očistimo ali operemo zelenjavo. Papriki z nožem za lupljenje razpolovite, odstranite semena in polovice skupaj z olupljeno čebulo narežite na kocke.
  4. Gobe ​​narežemo in špinačnim listom odstranimo debele peclje.
  5. Na močnem ognju segrejte ponev. Dodamo koščke mesa in jih hrustljavo pražimo. Občasno obrnite z veliko lopatko .
  6. Papriki in gobam prilijemo preostalo olje in jih na zmernem ognju pražimo približno 4-5 minut. Vmes premešamo z kuhalnico.
  7. Potresemo po zeliščih, dodamo liste špinače in pustimo, da se vse sesede na srednje močnem ognju. Mešanico piščanca in zelenjave začinite s soljo in poprom.
  8. Vse skupaj malo ohladimo, damo v skledo, in vmešamo nariban sir.
  9. Zdaj dodajte koščke paradižnika v pločevinki v ponev, dolijte zelenjavno osnovo in premešajte z kuhalnico.
  10. Po okusu začinimo s paradižnikovo pasto, soljo, poprom in malo sladkorja.
  11. Medtem segrejte pečico na 180 °C zgornji/spodnji grelec.
  12. Tortilje položite eno poleg druge. V spodnjo tretjino z leseno žlico namažemo 2-3 žlice nadeva, robove pustimo proste. Robove zapognemo čez nadev in od spodaj tesno zvijemo. Če ostane kaj nadeva, ga enostavno vmešamo v paradižnikovo omako.
  13. Zvite tortilje položite s šivi navzdol v paradižnikovo omako in potresite z naribanim sirom.
  14. Postavite posodo v pečico in pecite enchilade 15 minut.
  15. Odstranite pokrov s silikonsko rokavico n pecite enchilado še 10 minut.
  16. Za serviranje razdelite enchilado s paradižnikovo omako na 4 krožnike in postrezite z domačim guacamolom.

SESTAVINE

ZA 4 PORCIJE

ZA NADEV:

  • 400 g fileja piščančjih prsi
  • 3 žlice jedilnega olja
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 250 g rjavih gob
  • 75 g listov sveže špinače
  • 1 žlička posušene bazilike
  • ½ žličke posušenega timijana
  • ½ žličke posušenega origana
  • 100 g naribanega čedar sira
  • sol, poper

DODATNO:

  • 4 tortilje (premer 20 cm)
  • 1 pločevinka narezanega paradižnika
  • 75 ml zelenjavne juhe
  • 1 žlica paradižnikove paste
  • Sol, poper, sladkor po okusu

ZA POSIP:

  • 4 žlice naribanega čedar sira

ZA ZRAVEN:

  • 100 g guacamola

Strokovni nasvet za enchilade

Enčilade lahko namesto v pečici pogrejete tudi na štedilniku. Preprosto na kratko pokuhajte, dokler se sir nekoliko ne stopi, nato pa takoj vroče postrezite.

Nimate avokada doma? Ne skrbite, guacamole se prav tako dobro obnese z grahom!

Dodaj odgovor