Sadna in osvežilna – ta hruškova torta je preprosto nebeškega okusa! Ste ljubitelj tort brez peke? Potem vas bo ta torta brez peke zagotovo navdušila: hrustljava biskvitna podlaga, nadev iz sveže skute, obložen s hruškami – rojena je nova klasična torta za celo leto!
Čas priprave
15 minut
Čas za počitek
6 ur
Trajanje skupaj
6:15 ure
Težavnostna stopnja
6:15 ure
Priprava hruškove torte:
- Za osnovo: V MicroCook 1,0 l loncu s pokrovom stopite maslo v mikrovalovni pečici 2-3 minute pri 450 W.
- Piškote grobo nalomite in v SuperSonic Extra drobno razrežite na dva dela. Piškotne drobtine vmešajte v stopljeno maslo in premešajte z veliko zgornjo lopatko .
- Postavite prstan s prevaranta na dvignjeno stran povezane plošče. Biskvitno-masleno mešanico razporedimo po servirnem krožniku in vtisnemo v model, da oblikujemo podlago.
- Za preliv: hruške odcedimo v Saladin ® . Zajemite sok in 100 ml odstavite v 1,25 l mešanice za smetano.
- Za kremo: Želatino po navodilih namočimo v hladno vodo in pustimo, da nabrekne.
- Medtem v skledi, na primer Big Hit Parade , zmešamo quark, kremni sir, sladkor in limonin sok do gladkega.
- V ponvi Chef Series Coottage Cookware 1,4 L segrejte 100 ml hruškovega soka in v njem raztopite ožeto želatino – zelo pomembno: masa ne sme zavreti.
- Raztopljeno želatino prilagodite masi kvarka. To pomeni, da najprej z metlico vmešamo 3 do 4 žlice smetane v tekočo želatino, nato pa to mešanico z veliko lopatko vmešamo v preostanek kreme iz kreme .
- V Easy-Mixxu na stopnji 1 stepemo smetano . Nato dodamo vanilijev sladkor in stepamo do trdega.
- Za okras nadevajte cca 5 žlic kreme v tortno čarovnijo z zvezdastim nastavkom in do uporabe hranite v hladilniku.
- Preostalo kremo z veliko lopatko vmešamo v kremo. 4 do 5 žlic kreme vlijemo v model in namažemo do roba. Nanj položimo odcejene polovice hrušk. Prekrijemo z drugo polovico kreme in zgladimo. Nato po vrhu okrasite s preostalo stepeno smetano iz tortne čarovnije .
- Torto za približno 6 ur postavimo v hladilnik.
- Z majhnim zgornjim strgalom previdno zrahljajte obroček s prevaranta in ga nato odstranite. Hruškovo torto okrasite z lešnikovimi pralineji in krhko ter postrezite hladno.
SESTAVINE
ZA 12 KOSOV
DNO:
- 100 gramov masla
- 300 g okroglih ovsenih piškotov s čokolado
KREMA:
- 1 pločevinka hrušk
- 6 lističev želatine
- 500 g skute
- 200 gramov kremnega sira
- 100 gramov sladkorja
- sok 1 limone
- 100 ml hruškovega soka
- 500 gramov smetane
- 2 žlici vanilijevega sladkorja
Profesionalni nasvet za torte brez peke:
Krožnik namažemo z malo olja, preden na dno vtisnemo piškotne drobtine, da se podlaga pri serviranju bolje odlepi od servirnega krožnika.
Ste vedeli, da je sezona hrušk jeseni in pozimi? Dovolj razlog za še en sadno sladek recept, kot je ta sladek hruškov drobljenec .