Trenutno gledate Hrustljavi kuminini piškoti

Hrustljavi kuminini piškoti

  • Kategorija objave:Vsi
  • Objavi komentarje:0 komentarjev

Vašega iskanja novih idej za prigrizke je konec! Naj bo na sirnem krožniku, v škatli za kosilo ali v pisarni – ta preprost recept za krepke kumine piškote je rešitev. Za posebno slasten okus poskrbita sveže nariban parmezan in nekaj timijana. Potem se lahko začne škrtanje!

Čas priprave

10 minut

Čas pečenja

12 minut

Trajanje skupaj

22 minut

Težavnostna stopnja

Za začetnike

Priprava kuminovih piškotov:

  1. Pečico segrejte na 210°C (kroženje zraka). Na dva hladna pekača položimo silikonski pekač in ga odstavimo.
  2. Moko, kumino, sol, sladkor in parmezan zmešajte v posodi, npr. posodi za mešanje Pro 2,0 l .
  3. Počasi prilivamo vodo, medtem ko sestavine gnetemo v testo.
  4. S profesionalnim valjarjem testo razvaljamo na 3 mm debelo in nato z distančniki poljubno izrežemo.
  5. Piškote razporedimo po silikonskih pekačih in površino potresemo z grobo morsko soljo in osmukanimi lističi timijana.
  6. Piškote pečemo v ogreti pečici približno 10-12 minut.

Naj bo vaša zabava s prigrizki popolna! K kuminovim piškotom se odlično prileže kruhov čips . Prelijte s sirom, slanim figovim čatnijem in namazi ter ga na veliko zagrabite.

SESTAVINE

ZA 26 PORCIJ 

  • 250 g pirine moke (tip 630)
  • 2 žlički kumine
  • 1 žlička soli
  • 1 ščepec sladkorja
  • 80 g sveže naribanega parmezana
  • Približno 200 ml vode

POSIP:

  • 1-2 žlici grobe morske soli
  • Nekaj ​​timijana

Dodaj odgovor