Vašega iskanja novih idej za prigrizke je konec! Naj bo na sirnem krožniku, v škatli za kosilo ali v pisarni – ta preprost recept za krepke kumine piškote je rešitev. Za posebno slasten okus poskrbita sveže nariban parmezan in nekaj timijana. Potem se lahko začne škrtanje!
Čas priprave
10 minut
Čas pečenja
12 minut
Trajanje skupaj
22 minut
Težavnostna stopnja
Za začetnike
Priprava kuminovih piškotov:
- Pečico segrejte na 210°C (kroženje zraka). Na dva hladna pekača položimo silikonski pekač in ga odstavimo.
- Moko, kumino, sol, sladkor in parmezan zmešajte v posodi, npr. posodi za mešanje Pro 2,0 l .
- Počasi prilivamo vodo, medtem ko sestavine gnetemo v testo.
- S profesionalnim valjarjem testo razvaljamo na 3 mm debelo in nato z distančniki poljubno izrežemo.
- Piškote razporedimo po silikonskih pekačih in površino potresemo z grobo morsko soljo in osmukanimi lističi timijana.
- Piškote pečemo v ogreti pečici približno 10-12 minut.
Naj bo vaša zabava s prigrizki popolna! K kuminovim piškotom se odlično prileže kruhov čips . Prelijte s sirom, slanim figovim čatnijem in namazi ter ga na veliko zagrabite.
SESTAVINE
ZA 26 PORCIJ
- 250 g pirine moke (tip 630)
- 2 žlički kumine
- 1 žlička soli
- 1 ščepec sladkorja
- 80 g sveže naribanega parmezana
- Približno 200 ml vode
POSIP:
- 1-2 žlici grobe morske soli
- Nekaj timijana